Kultúra

Milyen művelődés kellene a gyerekeknek

Mit gondolnak a felnőttek és mit gondolnak a gyerekek arról, hogy milyen kulturális eseményeket érdemes látogatni a fiatalabb korosztálynak.

A felnőttek és az idősebb korosztály művelődésnek inkább a múzeumokat és a színházat tartják, míg a mozit és az alternatívabb dolgokat kevésbé. A mozi filmeket nemigen tartják művelődésnek. Holott az igazából modern művészet akkor is ha közben szórakoztató. Egy hosszabb filmben legalább annyi befektetés és munka van mint egy színdarabban ha nem több. Mind a két műfaj rengeteg munkát igényel a maga módján, a színészek sokat próbálnak, majd mindent bele kell adniuk, hogy az élő előadás alatt egy hibát se vétsenek ha mégis, némi improvizálással elfedni azt. Míg egy film hónapok, néha több mint egy év alatt készülnek el folyamatos munkával hajnalban keléssel és estig tartó forgatással és ha olyan filmről van szó akkor a különleges effektek és hónapokon át tartó vágás, szerkesztés. A mostani korosztályt jobban foglalkoztatja a kreatív esetleg humoros művelődés ami fenntartja az érdeklődésüket, kevesen vannak mai fiatalok akik igazán élveznének egy három órás opera előadást, persze vannak kivételek.

 Most már vannak olyan modern társulatok akik szándékosan olyan előadásokat csinálnak amelyek kompatibilisek a gyerekek figyelmi képességükkel. Ha egy szülő közös családi programot szeretne szervezni akkor a lejobban teszi ha hasonló kaliberű a gyerekek számára is érdekes programot választ, segít ha humoros vagy esetleg érdekes a kiszemelt program.

Holbok Rita



Jamie Oliver Budapesten! 

Ki ne ismerné a világhírű angol szakácsot, Jamie Olivert!?Van egy éttereme Budapesten!

Ha szeretnél egy jó olasz ételt enni, és fizetés emelést kaptál, látogass el a Budai Várba, ahol a "Jameie's italian" étteremben, elképsztő ízeket élvezhetsz.

A levesek a főételek és a desszertek olyan finomak amilyet még sose ettél.

Foglalj asztalt, és ebédelj a családoddal a Szentháromság utca 9-ben.

Szigethi Anett

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el